Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a apreciat ca atitudinea lui Crin Antonescu de a parasi Palatul Cotroceni inainte de discursul lui Traian Basescu la depunerea juramantului noului ministru al Transporturilor "intra in sirul lung al atitudinilor nepoliticoase si neinstitutionale" ale politicienilor.

"Atitudinea lui Crin Antonescu intra in sirul lung al atitudinilor nepoliticoase si neinstitutionale de care dau dovada oamenii politici in general", a afirmat, la o conferinta de presa, Raluca Turcan, intrebata in legatura cu gestul lui Crin Antonescu de a parasi Palatul Cotroceni inainte de discursul presedintelui Traian Basescu.

Potrivit MEDIAFAX, Crin Antonescu, liderul PNL si presedintele Senatului, a plecat de la ceremonia de depunere a juramantului de catre noul ministru al Transporturilor, Ramona Manescu, desfasurata la Palatul Cotroceni, inainte ca seful statului, Traian Basescu, sa isi tina discursul specific pentru aceste ceremonii.

Antonescu a asistat numai la momentul citirii decretului prezidential de numire a Ramonei Manescu, a rostirii de catre aceasta a formulei juramantului, iar, dupa ce aceasta i-a inmanat sefului statului juramantul semnat, liderul PNL a parasit sala, inainte ca Basescu sa ia cuvantul.

Ramona Manescu a depus, luni, juramantului de investitura in functia de ministru al Transporturilor, intr-o ceremonie organizata la Palatul Cotroceni, la care au luat parte presedintii Senatului si Camerei Deputatilor si membri ai Guvernului.

Crin Antonescu a declarat ulterior ca gestul sau de a parasi ceremonia de la Palatul Cotroceni pentru investirea Ramonei Manescu la Ministerul Transporturilor a fost unul nepoliticos, dar cu scopul de arata ca discursul lui Traian Basescu era lipsit de legitimitate.

Antonescu a sustinut, la Antena 3, ca nu de la ceremonia de depunere a juramantului din partea Ramonei Manescu pentru functia de ministru al Transporturilor a plecat deoarece acel moment se incheiase.

"Am plecat pentru a arata public ca pentru mine discursul ce avea sa urmeze legat de Ministerul Transporturilor din gura lui Traian Basescu nu mai poate prezenta nicio urma de legitimitate", a sustinut presedintele PNL.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

El a sustinut ca nu poate avea parte de lectii de morala din partea presedintelui, care a uzat de prerogativele functiei sale pentru a amana numirea noului ministru al Transporturilor cu 45 de zile, pentru ca ulterior Traian Basescu sa deplanga intarzierea unei noi nominalizari pentru acest post.

"Fara indoiala ca acest gest este unul nepoliticos si mie nu-mi face nicio placere sa fac gesturi nepoliticoase", a admis Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.