Guvernul de la Bucuresti nu trebuie sa dea Republicii Moldova sfaturi sau indicatii, ci trebuie sa munceasca impreuna cu autoritatile de la Chisinau, iar gazoductul Iasi-Ungheni, care va fi deschis anul viitor, reflecta trecerea de la vorbe la fapte, a declarat premierul Victor Ponta.

"Guvernul de la Bucuresti nu trebuie sa dea Moldovei nici sfaturi, nici indicatii, ci trebuie sa munceasca impreuna cu Guvernul din Moldova pentru a face viata oamenilor de pe cele doua maluri ale Prutului mai buna decat este in acest moment.", a spus Ponta, prezent in Republica Moldova la ceremonia de inaugurare a gazoductului Iasi-Ungheni, alaturi de premierul moldovean, Iurie Leanca, si comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger.

Potrivit MEDIAFAX, la randul sau, premierul Iurie Leanca a aratat ca Uniunea Europeana si Romania au demonstrat ca sunt parteneri strategici in acest proiect, iar sprijinul pentru zona energetica a devenit mult mai "solid" si mai vizibil in ultimii ani.

"Odata cu darea in exploatare a gazoductului Ungheni-Iasi, planificata pentru anul viitor, vom avea o cale aditionala de import al gazelor naturale. Am demarat impreuna cu partenerii din Uniunea Europeana si Romania pregatirile pentru urmatoarea etapa a proiectului, inclusiv extinderea gazoductului spre Chisinau", a spus Leanca.

El a apreciat ca acest proiect derulat cu sprijinul Uniunii Europene reprezinta si un nou pas pe drumul "lung si complex" al integrarii europene a Republicii Moldova.

Comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger, a asigurat ca acest proiect va fi sprijinit in continuare de catre Uniunea Europeana.
Proiectul de constructie a conductei de gaz Iasi-Ungheni are un buget de 26,49 milioane euro, din care 7 milioane euro reprezinta contributia financiara a Uniunii Europene.

Proiectul urmareste asigurarea unui nivel superior de securitate energetica pentru Republica Moldova si partea estica a Romaniei, prin diversificarea surselor de alimentare cu gaz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.