Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, ca va convoca saptamana viitoare Biroul Permanent pentru cazul Silaghi si estimeaza ca in doua-trei saptamani subiectul va fi discutat in plenul acestui for legislativ.

"O sa convoc saptamana viitoare Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, urmand ca solicitarea Procurorului General privindu-l pe Silaghi sa o distribui catre Comisia juridica a Camerei. Dezbaterea in plen a raportului comisiei estimez sa aiba loc in doua-trei saptamani, depinde si de pozitia domnului Silaghi, care are dreptul de a-si prezenta punctul de vedere in comisie. Procedura va fi una normala", a precizat Zgonea pentru MEDIAFAX.

Seful DNA a cerut, luni, procurorului general sa sesizeze Camera Deputatilor cu o cerere de incepere a urmaririi penale impotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta, fapta din perioada in care a fost ministru al Transporturilor si prin care l-ar fi favorizat pe Nelu Iordache.

Ulterior, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Ovidiu Silaghi.

Deputatul PNL Ovidiu Silaghi declara, intr-un comunicat de luni, ca este nevinovat deoarece nu a cerut si nu a primit niciodata foloase necuvenite de la omul de afaceri Nelu Iordache si nu a influentat si nu a intervenit in niciun fel in privinta executarii sau ne-executarii platilor din contractul Arad-Nadlac.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.