Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat marti, la Consiliul Superior al Magistraturii, ca institutia pe care o conduce are in analiza proiectul care prevede pierderea pensiilor de catre tortionarii comunisti.

"Ce pot sa va spun este ca noi, in cadrul Ministerului, avem in analiza un asemenea proiect care prevede pierderea acestor pensii", a spus Robert Cazanciuc, dupa sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, transmite MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta declara, pe 14 august, ca este dispus sa-si asume raspunderea pentru suspendarea platii pensiilor tortionarilor comunisti, daca Parchetul incepe o actiune penala impotriva acestora, si i-a cerut atunci ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, sa gaseasca o solutie juridica pentru rezolvarea problemei.

"Imi angajez eu raspunderea - cu dumneavoastra impreuna - cu tortionarii, daca avem orice fel de incepere de actiune penala din partea Parchetului sau un mic suport juridic, sa le suspendam plata pensiei pana se judeca procesul. Probabil ca o sa ne dea in judecata. Vorbiti si cu CSM, si cu toti cei care ne mai pot sprijini. Astia, marii anticomunisti care condamnau anticomunismul, vad ca i-au lasat pe tortionari foarte bine. Haideti sa luam noi masuri, care eram oameni tineri in '89 si nefiind din acelasi sistem cu ei putem sa luam masuri", i-a spus atunci Ponta lui Cazanciuc, in sedinta Guvernului.

Totodata, premierul i-a cerut ministrului Justitiei ca, in afara de Consiliul Superior al Magistraturii, sa solicite un punct de vedere in acest sens de la Curtea Constitutionala si de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Vreau sa gasim solutia. Nu pot sa cred ca nu exista nicio solutie juridica si doar ne uitam", a mai spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.