Victor Ponta a precizat, luni, ca presedintele Traian Basescu trebuie, conform Constitutiei, sa numeasca noul ministru al Transporturilor in interiorul termenului de 45 de zile, cat este interimatul pe care il asigura el, aratand ca USL va avansa nominalizarea pana expira termenul.

"Sunt convins ca, dincolo de jocurile politice, presedintele isi exercita atributiile constitutional. Nu vreau sa cred, chiar daca am o parere foarte proasta despre domnul Basescu, nu vreau sa cred ca va incalca Constitutia, care spune foarte clar ca in 45 de zile trebuie sa numeasca. Nu o sa ne jucam cu sapte propuneri pe care le plimbam intre Palatul Victoria si Cotroceni. Eu cred ca aici deja nu mai e joc politic, aici e o chestiune serioasa. Noul ministru practic de luni trebuie sa preia probleama CFR Marfa, trebuie sa preia POS de Transporturi (...)", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca USL va veni cu alta propunere in termenul de 45 de zile.

Intrebat daca se asteapta ca Basescu sa respinga motivat noua nominalizare si daca nu crede ca era mai bine sa fie lasata candidatura lui Silaghi, pentru ca Basescu sa o respinga in prima instanta, astfel incat sa fie obligat sa o accepte pe a doua, Ponta a raspuns: "Astea sunt jocuri politice. Ma astept la orice de la presedinte, sa faca orice joc, oricat de jos. Noi trebuie sa ne comportam serios si responsabil. Pozitia domnului Silaghi, care a spus foarte clar ca nu doreste in continuare sa fie nominalizat, era normala si asta e o pozitie serioasa".

Citeste si: Ponta: Ovidiu Silaghi si-a retras candidatura pentru functia de ministru


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.