Liderii USL Victor Ponta si Daniel Chitoiu au sustinut luni o declaratie de presa la sediul central al USL.

La inceputul conferintei, Ponta a vrut sa specifice cat de importanta este existenta unei opozitii active pentru guvernul USL.

"Vreau sa prezint pozitia USL de a intelege si de a incuraja existenta unei opozitii active, critica guvenrului, solutii. Am incercat sa facem asta de la preluarea guvernului. Am prezentat proiectele grupurilor parlamentare. Am constatat ca si PDL a formulat niste propuneri pe zona economica", a spus premierul.

In continuare, acesta a prezentat principalele propuneri si de ce acestea nu sunt realizabile.

"Am luat act de reducerea cotei unice, reducerea constributiei de asigurari sociale si cresterea salariului minim de 1000 de RON. Sunt propuneri pe care nu le respingem din principiu. Suntem dispusi sa discutam. Exista si cateva semne de intrebare. Scaderea cotei unice ar presupune o marire in practica a celor cu salarii mici si mari. Reducerea cotei unice ar duce la un deficit la incasari de 0,9% din PIB", a precizat Ponta.

Victor Ponta a mai specificat ca rata absorbtiei fondurilor europene s-a triplat, de la 7% la 21%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.