Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca in vreme ce premierul Ungariei, Viktor Orban, este tot mai contestat, acesta "vorbeste apasat" in UE, iar Romania cu Traian Basescu a ajuns "monitorizata la nesfarsit" si depinde de alegerile electorale din alte state UE.

"Desi cu atatea probleme, desi din ce in ce mai contestat la nivelul unor lucruri de fond, din ce in ce mai criticat, Viktor Orban continua sa fie un lider care in Europa vorbeste apasat, in vreme ce Traian Basescu in 9 ani de zile a facut din Romania din pacate un membru al UE tinut la colt, cum nu e Ungaria. Desi in Romania niciodata valorile fundamentale ale statului de drept nu au fost amenintate cum sunt in Ungaria. Un membru al UE monitorizat, monitorizat la nesfarsit, monitorizat sine die, monitorizat fara criterii, asa cum nu este si nu va fi niciodata Ungaria. Un membru al UE pus mereu in discutie, pus mereu sub diverse suspiciuni, pus mereu sa stea in picioare in vreme ce altii stau jos. Pus mereu in postura de elev in vreme ce altii sunt profesori. Asta a facut Traian Basescu cu Romania si de asta Traian Basescu nu are cum sa declare nici de la Joseni, nici de la Bruxelles, nici din alta parte, ca asuma vreun leadership", a declarat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a mentionat ca Romania "are nevoie de prestigiu si de dobandirea calitatii de membru cu drepturi depline, egale, ale Uniunii Europene".

Totodata, liderul PNL a afirmat ca politica externa nu se face cu declaratii precum cele ale presedintelui Traian Basescu.

"Asta este provincialism, asta este marginalitate, asta e caricatura. Ori, Romania merita sa se comporte serios, sa fie reprezentata serios, sa fie tratata serios. Romania merita sa nu mai fie victima alegerilor din alte tari. In Romania, de cate ori sunt alegeri in Ungaria in ultima vreme, avem campanii. In Romania, de cate ori se pune problema aderarii la spatiul Schengen, desi toate criteriile sunt indeplinite de mult, toate, nu putem, ca sunt alegeri in Olanda intr-un rand. Pentru ca daca trec alegerile din Olanda se nimereste sa fie alegeri in Germania, daca nu sunt alegeri in Germania se mai nimeresc prin alte parti, prin Finlanda", a opiniat seful PNL.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.