Premierul a declarat ca in sedinta CSAT din 2 august, la care el nu a participat, Presedintia si serviciile de informatii au precizat ca nu au informatii ca ar fi ceva ilegal la privatizarea CFR Marfa, Ponta apreciind ca modul cum a fost convocata sedinta arata ca Basescu "a dat in mintea copiilor".

"Sa ma pandesti sa plec ca sa faci un CSAT in care nu decizi nimic, mi se pare lipsa de respect pentru o institutie (...), mi se pare la mintea copiilor", a spus Ponta, marti seara, intr-o emisiune la Romania TV, transmite MEDIAFAX.

Premierul a sustinut ca presedintele "minte" in privinta solicitarii adresata de Guvern CSAT, Ponta aratand ca el a cerut in scris ca subiectul CFR Marfa sa fie pe ordinea de zi a primei sedinte ordinare, care va avea loc probabil in luna septembrie.

Ponta a aratat ca presedintele a convocat sedinta CSAT la o ora dupa ce el s-a urcat in avion pentru a pleca in concediu, asa cum anuntase.

"(Traian Basescu - n.r.) a convocat sedinta sa arate ca eu sunt in vacanta", a spus premierul.

"Am aflat cand am aterizat si am murit de ras. Am spus: «A dat in mintea copiilor»", a relatat Ponta.

El a mai spus ca a vorbit cu vicepremierul Gabriel Oprea, caruia i-a spus sa mearga la sedinta CSAT impreuna cu ceilalti ministri din Consiliu.

"Oprea si ceilalti ministri au spus: «Spuneti, domnule, aveti dumneavoastra sau serviciile de informatii ca e ceva ilegal la privatizare?» «Nu avem» Atunci, foarte bine, mergem mai departe, publicam HG, se va privatiza CFR Marfa, daca investitorul nu are bani, se va lua garantia", a declarat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a mai declarat ca Hotararea de Guvern privind aprobarea privatizarii CFR Marfa se va publica probabil miercuri in Monitorul Oficial, iar termenul de finalizare a procesului de privatizare este de 60 de zile de la publicarea hotararii.
Guvernul a aprobat hotararea in sedinta din 24 iulie.

Citeste si: Ponta: HG privind aprobarea privatizarii CFR Marfa se va publica probabil miercuri in MO

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.