Presedintele FC, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, marti, ca liderul PNL Crin Antonescu este "doar un produs expirat al politicii post-decembriste", pe care il invita la o dezbatere publica "pe orice subiect".

"Il chem pe domnul Crin Antonescu la orice dezbatere publica doreste, pe orice subiect doreste domnia sa, ca sa facem deosebirea intre ce ar putea domnul Antonescu sa spuna si ce as putea eu face", a spus intr-o conferinta de presa Mihai Razvan Ungureanu, mentionand ca in calitate de presedinte de partid si de senator ii lanseaza aceasta invitatie lui Antonescu.

Potrivit MEDIAFAX, Mihai Razvan Ungureanu l-a invitat pe liderul PNL la o dezbatere publica, dupa ce a aratat ca Antonescu este "doar un produs expirat al politicii post-decembriste", un "Pristanda al politicii romanesti", "un inlocuitor in politica", dar si "un personaj marginal".

"Ce-a spus domnul Antonescu (marti - n.r.) starneste reactia. N-am mai vazut exemplu de versalitate si ipocrizie politica mai mare, si din partea cui? Din partea unui presupus viitor candidat la Presedintia Romaniei care tocmai s-a intors din Statele Unite de la training. Acest Pristanda al politicii romanesti are incredibila indrazneala de a enumera vizitele externe pe care le-a facut in calitate de presedinte al Senatului, trec peste faptul ca nu stiu ce a facut pe acolo, dar sa spui, sa-ti arogi meritele relatiilor bune externe pe care Romania le are cu alte state din UE si din afara UE pe seama faptului ca esti din cand in cand trimis ca inlocuitor, cum e cazul drumului sau in Croatia, mi se pare mult prea mult!", a aratat Mihai Razvan Ungureanu.

El l-a criticat pe Antonescu pentru ca "brusc" se intereseaza de soarta comunitatilor romanesti si maghiare din Covasna, dar si pentru faptul ca liderul PNL a laudat UDMR, dupa ce in 2011 critica aceasta formatiune.

"Domnul Antonescu astazi incearca sa schimbe parul, uitand ca naravul nu i se schimba! Vorbesc si in calitate de fost ministru al Afacerilor Externe. Eu nu-mi aduc aminte de domnul Antonescu sa fi fost vocal, pro-european, in anii de lupta pentru integrarea Romaniei in UE. Mi-l aduc aminte ca un personaj marginal, tacut, incercand sa fie decent in nestiinta sa. Neimplicarea domnului Antonescu atunci in politica externa nu ar fi insemnat nimic astazi, daca astazi nu ar da lectii tuturor de ce anume are nevoie Romania pentru a se recredibiliza in exterior. Discursul acesta obosit pe care domnul Antonescu ni-l serveste in speranta ca va fi un presedinte bun este discursul clasic al unui om politic incapabil sa-si depaseasca limitele politice, limitele clasei politice actuale", a mai spus liderul FC.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.