PC este pregatit pentru alegerile europarlamentare, obiectivul fiind obtinerea unui scor de cel putin 5%, ceea ce ar putea duce la doua mandate de europarlamentar, lista candidatilor urmand sa fie definitivata dupa congresul partidului din luna octombrie, a declarat, joi, deputatul Aurelian Ionescu.

Aurelian Ionescu a facut aceste precizari intr-o conferinta de presa, aratand ca obiectivul politic al conservatorilor este obtinerea unui scor de cel putin 5% din voturile de la alegerile europarlamentare, ceea ce ar putea ajuta PC sa obtina doua mandate de europarlamentar.

Potrivit MEDIAFAX, el a spus ca lista candidatilor PC pentru europarlamentare va fi definitivata dupa congresul partidului din octombrie, unde se va discuta profilul acestor candidati.

Ionescu a mai aratat ca pe lista vor fi politicieni, persoane de notorietate din toate judetele.

Deputatul PC a mai spus ca in partid este o discutie privind apartenenta politica a PC in Parlamentul European, aratand ca din punct de vedere ideologic partidul se poate afilia grupului liberalilor si democratilor, dar si grupului Partidului Popular European.

"Trebuie sa ne urmarim interesul national prin care ne putem realiza obiectivele si, in opinia mea, grupul liberal si democrat din Parlamentul European este grupul prin care Romania isi poate realiza obiectivul de a deveni stat membru al UE cu drepturi depline, adica intrarea in spatiul Schengen si introducerea monedei euro", a mai spus Ionescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.