Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat ca Traian Basescu ar trebui sa se bucure de "sansa nemeritata" pe care a primit-o pentru a-si incheia "discret" mandatul.

"In timpul protestelor din Piata Universitatii, pe care le-a provocat chiar el jignind ca un birjar un bun national, Basescu a tacut chitic, ascuns in spatele cordoanelor SPP de la Cotroceni. O vorba n-a scos marele barbat de stat, stiind ca soarta lui si a camarilei sale depind de-un fir de par. La alegerile locale si parlamentare, cand marionetele sale politice au fost alungate taios de romani, Basescu a tacut iarasi, stiind ca e atat de detestat incat mai mult rau face daca deschide gura. La referendumul pentru demitere de vara trecuta, vai, omul de stat, comandantul de nava, barbatul de onoare s-a ascuns cu o inimaginabila lasitate sub masa verde a eratelor CCR din zori de zi, uitand ca fusese curajos vreo trei zile si declarase ca niciodata nu s-ar piti sub o astfel de masa a rusinii. Prea fricos ca sa iasa de sub masa fara garantii, Basescu s-a ascuns pana azi in spatele unui pact de coabitare pe care el il intelege, probabil, ca pe o promisiune de impunitate dupa anul 2014, cand numeroasele sale dosare penale il vor ajunge din urma", a declarat Voiculescu pentru Agerpres.

In legatura cu deplasarile prin tara ale presedintelui Basescu, Dan Voiculescu a afirmat ca romanii sunt nevoiti sa suporte acest "spectacol grotesc" si numara zilele pana la finalul mandatului.

"S-a revazut barbat. Si-a descoperit chiar si demnitatea! Si umbla teleleu prin tara, cu elicoptere, salupe si garzi de corp care costa cat bugetul unui spital pentru copii. Basescu a inteles concediul unei parti a Guvernului in logica proverbului: 'Cand stapanul nu-i acasa...'. Ce ignora el in mod exasperant si fara rusine e faptul ca romanii - chiar si plecati la mare sau refugiati la munte din cauza caldurii - il vad si ii suporta spectacolul grotesc. Sunt aceiasi oameni care l-au demis categoric, cu milioane de voturi ignorate. Sunt aceiasi oameni care i-au alungat camarila la alegeri. Pentru acesti oameni exasperati nu exista decat sansa de a numara zilele in care mai trebuie sa suporte trista agonie a lui Masa Verde. Sau sansa unei noi suspendari", a mai adaugat omul de afaceri.

Citeste si:
Ciucă este așteptat să-și depună mandatul de premier. Totul depinde...
Ciucă este așteptat să-și...

"In aceste conditii, eu, unul, il somez public pe Basescu - pentru a-l salva de ridicol si pentru a face niste economii la buget din banii pe care-i arunca pe yachturi si bodyguarzi, sa se opreasca. Sa lase romanii sa-i suporte mai usor agonia politica. A primit sansa nemeritata de a-si termina discret, invins, izolat un mandat pe care romanii i l-au retras in cele mai legale conditii. Sa se bucure de ea fara sa mai provoace si sa mai sfideze un popor care il detesta si azi la fel de mult", a concluzionat presedintele fondator al PC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.