Presedintele Traian Basescu a transmis, joi, un mesaj comunitatii musulmane din Romania cu prilejul sarbatorii care marcheaza incheierea lunii Ramadanului, mentionand ca doreste sa multumeasca acestei comunitati pentru modul in care contribuie la dezvoltarea societatii romanesti.

"La incheierea lunii Ramadanului, doresc sa transmit tuturor reprezentantilor comunitatii musulmane din Romania gandurile mele cele mai bune insotite de sincere urari de bucurie si prosperitate", se arata in mesajul sefului statului, conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, transmite MEDIAFAX.

Traian Basescu mentioneaza in mesaj ca "sarbatoarea traditionala de Bairam, care marcheaza incheierea acestei perioade cu semnificatii adanci pentru spiritualitatea musulmana, este un prilej de bucurie in familie si comunitate si, in acelasi timp, o buna ocazie de a reflecta asupra importantei traditiilor si a valorilor spirituale in identitatea unei comunitati".

"Sunt bucuros ca in Romania avem o comunitate musulmana de care ne leaga traditia unei convietuiri armonioase, care ne-a prilejuit mereu o cunoastere vie a culturii si a obiceiurilor musulmane si care pune in valoare solidaritatea si dialogul intre culturi si credinte. Luna sacra a Ramadanului, considerata a fi unul dintre cei cinci stalpi ai Islamului, readuce in atentie fundamentele religiei islamice: pacea, libertatea, demnitatea si respectul fata de adevarurile revelate de divinitate", adauga presedintele.

In mesajul sefului statului se mai arata ca "intr-o lume marcata adesea de discordii, dialogul interreligios a devenit o conditie fara de care nu putem concepe o civilizatie a pacii". "Doar cunoscandu-ne unii pe altii din perspectiva bogatiei traditiilor si a credintelor care ne definesc putem intelege pluralitatea ca pe o cale privilegiata de dezvoltare si de solidaritate creativa", continua mesajul.

"Cu prilejul incheierii lunii Ramadanului, doresc sa multumesc comunitatii musulmane din Romania pentru modul in care contribuie la dezvoltarea societatii romanesti si sa exprim indemnul ca, pornind de la modelul convietuirii noastre exemplare intr-un cadru multietnic, sa promovam, in continuare, generozitatea, toleranta si respectul pentru binele comun al intregii societati". conchide presedintele.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Cateva mii de musulmani din toata tara s-au adunat miercuri dimineata pe Stadionul Dinamo pentru a se ruga in ultima zi a Ramadanului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.