Presedintele Traian Basescu a criticat, miercuri, intentia Guvernului de a majora unele taxe sau de a impune noi taxe, cum ar fi in cazul chiriilor, in timp ce fondurile europene nu sunt utilizate, seful statului aratand ca majorarea taxelor in perioada de criza inseamna sa tragi o frana.

"Cum sa te gandesti sa pui taxe pe chirii, dar nu utilizezi bani europeni pentru finalizarea acestui tronson?", le-a spus Traian Basescu ziaristilor, pe santierul tronsonului de autostrada Arad-Nadlac, unde lucrarile sunt oprite.

Potrivit MEDIAFAX, seful statului a mentionat ca el a fost si impotriva majorarii TVA, in timpul guvernarii Boc.

"Aduceti-va aminte ca am fost si impotriva cresterii TVA in timpul guvernarii Boc. Slava Domnului ca a fost doar marirea TVA pana la urma", a spus Traian Basescu.

"Dar in timp de criza - pentru ca nu s-a terminat criza, Romania abia sta pe linia de plutire, in timp ce Europa e in recesiune... In timp de criza sa maresti taxele e ca si cum ai trage o frana. Poate nu poti sa le micsorezi, dar sa le maresti taxele directe e o greseala majora", a continuat presedintele.

El a spus ca foarte multe firme "traiesc" din inchirierea spatiilor.

"Cred ca sunt niste politici necorelate, negandite", a mai declarat Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.