Presedintele Traian Basescu, aflat, miercuri, pe santierul tronsonului de autostrada Arad-Nadlac, unde lucrarile sunt oprite, a spus ca ceea ce se intampla acolo este o "expresie si o emblema a neputintei", adica "proasta guvernare", tragand un semnal de alarma catre guvern "sa se trezeasca".

El a spus ca a fost pe cele doua tronsoane de autostrada si ca "ceea ce se intampla, adica nimic, inseamna o expresie a neputintei si a proastei guvernari", sustinand ca Guvernul ar fi trebuit sa intervina si sa aloce bani pentru terminarea lucrarilor la autostrada, pentru ca ar fi recuperat investitia din fonduri europene.

"Contractul pentru tronsonul Nadlac-Pecica a fost suspendat din noiembrie anul trecut si nu a fost subcontractat un nou constructor, iar la Pecica au fost oprite lucrarile in iulie pentru ca firma a intrat in insolventa. Intrarea in insolventa a firmei nu inseamna insa oprirea activitatii firmei", a spus Basescu, sustinand ca Guvernul ar fi trebuit sa intervina si sa finanteze continuarea lucrarilor, transmite MEDIAFAX.

Presedintele a mai spus ca este inadmisibil modul in care Guvernul a stabilit prioritatile, uitand ca vara lucreaza constructorii, dar, in schimb, marind taxele.

"Pe de o parte, uitam ca vara lucreaza constructorii si ne ocupam de alte traznai. Daca vrem o emblema a neputintei venim pe Autostrada Nadlac-Arad si vedem ce inseamna proasta guvernare, pentru ca nici macar nu este nu stiu ce efort bugetar, si de bani europeni (...) Trag un semnal de alarma catre guvern sa se trezeasca", a afirmat Basescu.

Intrebat daca crede ca au existat interese pentru oprirea lucrarilor, el a raspuns: "Daca nu au fost interese, prostie a fost sigur".

De asemenea, raspunzand unei alte intrebari, seful statului a spus: "Nu-i suspectati de sabotaj, suspectati-i de altceva: de proasta guvernare si de incapacitatea de a stabili prioritati".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.