Presedintele Basescu a declarat, luni, raspunzand unei intrebari, ca a fost deranjat de absenta premierului Victor Ponta de la sedinta de vineri a CSAT, mentionand ca l-a deranjat si faptul ca documentele privind sedinta Consiliului au fost trimise de la Guvern dupa ce premierul plecase in vacanta.

Basescu a fost intrebat, in conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, daca a fost deranjat de absenta premierului Ponta de la sedinta CSAT, transmite MEDIAFAX.

"Da. M-a deranjat si faptul ca s-au trimis hartiile dupa ce premierul a plecat, deci nu mai aveam cum sa discut problema cu el si m-a deranjat si faptul ca erau constienti ca e vorba de o hotarare de privatizare care nu are nicio treaba cu CSAT si totusi au trimis actele. Acte care, aduceti-va aminte, inca din data de 26 primierul a declarat ca le-a trimis la CSAT. In realitate le-a trimis pe 1 august", a spus presedintele.

El a fost intrebat daca a incercat sa-l contacteze telefonic pe Victor Ponta, in legatura cu publicarea HG privind CFR Marfa in Monitorul Oficial. "Asta am cerut vineri in CSAT, publicarea urgenta in Monitorul Oficial", a mentionat el.

"Acum nu-mi puteti cere sa il caut pe premier ca are o problema de legalitate. Poate bona, dar si bona e tot la Miami, asa ca...", a mai spus Basescu.

El a exclus posibilitatea convocarii unei noi sedinte a CSAT pe tema CFR Marfa. "A fost o solicitare, am tratat-o. Nu putem sa lasam statul dupa cum pleaca premierul impreuna cu bona in vacanta la Miami. Mergea si el la Neptun si ne vedeam repede, dar...", a completat seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.