Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, in legatura cu o posibila alianta intre PNL si PDL, ca sunt colaborari in teritoriu intre organizatiile celor doua partide, dar ca este prematur sa se vorbeasca despre o alianta, deoarce PNL are in acest moment un obiectiv comun cu PSD in USL.

Intrebat inainte de sedinta BPN al PDL in legatura cu faptul ca Elena Udrea a vorbit despre o posibila alianta a PDL cu PNL fara Crin Antonescu, Vasile Blaga a spus: "Sunt colaborari in teritoriu intre organizatiile noastre si vor fi in continuare, dar in acest moment PNL are un obiectiv comun cu PSD in USL: candidatura la prezidentiale. E prematur sa ma pronunt".

Potrivit MEDIAFAX, deputatul PDL Elena Udrea a declarat, vineri seara, ca PDL, PMP, Forta Civica, PNTCD, dar si PNL, atunci cand va fi dat afara de la guvernare si Antonescu nu va mai fi liderul partidului, trebuie sa construiasca un pol politic puternic care sa se lupte cu PSD la alegerile prezidentiale din 2014.

Ea a spus, la Realitatea TV, ca toate formatiunile din opozitie - PDL, PMP, FC, PNTCD - trebuie sa creeze un proiect unic opozant la USL in acest moment, iar cand PNL va fi dat afara de la guvernare si Crin Antonescu schimbat din fruntea partidului/ se poate face o alianta inclusiv cu PNL care sa aiba candidat comun la alegerile prezidentiale din 2014.

Udrea a spus ca ar fi mult mai bine pentru dreapta romaneasca sa faca acest front comun si ca este nevoie sa fie lasate proiectele personale deoparte pentru acest lucru.

"Liderii de centru-dreapta trebuie sa aiba viziune si sa mearga cu un candidat comun la prezidentiale", a subliniat Udrea, adaugand ca nu se gandeste deloc ca acesta sa fie Crin Antonescu.

In opinia Elenei Udrea, Crin Antonescu nu mai este un candidat cu sanse la prezidentiale, iar acest lucru "il stie si el, si partidul, si toata lumea".
Intrebata care ar fi persoana potrivita pentru a candida la alegerile prezidentiale din 2014 dintre Elena Udrea, Vasile Blaga, Mihai Razvan Ungureanu, Monica Macovei, Elena Udrea a raspuns: "Oricare dintre ei si altcineva".

"Trebuie sa se mearga in alegeri cu cel care este in stare sa adune voturi. Depinde cu cine vine PSD in alegeri. Parerea mea este ca PSD vine cu domnul Ponta", a mai spus Udrea.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.