Presedintele Traian Basescu a declarat, astazi, la Sulina, Romania nu face un sceret din procesul de recuperare a romanismului din jurul frontierelor.

"Sunt cetateni si copii care vin din familii care 50 de ani au fost educati gresit, nu stiu istoria. Venirea lor in Romania ii ajuta sa stie unde le sunt radacinile. Dascalii sunt foarte multumiti de programele acestea si trebuie sa spun ca in scolile de limba romana sunt elementele de cea mai puternica consolidare a cunoasterii istoriei adevarate a Romaniei. Am vazut abordarea dascalilor si din Republica Moldova, si din Ucraina, si din Kazahstan, si din multe alte tari unde ei isi asuma voluntar un proces de cunoastere a adevarului istoric si de cunoastere a limbii romane", a spus seful statului, dupa intalnirea pe care a avut-o cu copiii si tinerii de etnie romana care traiesc in afara granitelor, participanti la Programul de tabere ARC 2013, relateaza evz.ro.

In acest context, Traian Basescu a apreciat ca presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, si-a tinut cuvantul in ceea ce priveste neobstructionarea elevilor de etnie romana de a invata in limba materna.

"Indiferent de optiunile politice pe care le aveti in Ucraina vreau sa stiti ca, din punctul meu de vedere, presedintele Ucrainei, Ianukovici a fost un presedinte care si-a tinut cuvantul in ceea ce priveste neobstructionarea elevilor de a invata in limba romana. Este un lucru pe care il apreciez foarte mult si pentru care ii sunt recunoscator, fiindca ne-am chinuit foarte multi ani in sensul acesta", a spus Basescu, citeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.