Sedinta CSAT pe tema privatizarii CFR Marfa a inceput, vineri, la Palatul Cotroceni, premierul Victor Ponta fiind inlocuit la reuniune de vicepremierul Gabriel Oprea.

[UPDATE] Sedinta CSAT pe tema privatizarii CFR Marfa s-a incheiat, iar ministrii care au participat la reuniunea de la Palatul Cotroceni s-au intors la Guvern.

Toti membrii Guvernului prezenti la sedinta CSAT s-au intors la Palatul Victoria, vicepremierul Gabriel Oprea fiind ultimul dintre acestia revenit la sediul Guvernului.



La sedinta mai sunt prezenti, potrivit imaginilor video transmise de Administratia Prezidentiala, ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, ministrul Apararii, Mircea Dusa, ministrul de Interne, Radu Stroe, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean.

Dintre ministrii membri de drept ai CSAT lipseste Varujan Vosganian, ministrul Economiei.

La sedinta mai sunt prezenti seful SRI, George Maior, seful SIE, Teodor Melescanu, seful Statului Major General, Stefan Danila, secretarul CSAT, Ioan Oprisor si consilierul prezidential pentru securitate nationala, Iulian Fota.

De asemenea, mai sunt prezenti consilierul prezidential pentru probleme constitutionale si legislative, Claudiu Constantin Dinu si purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, acestia nefiind membri CSAT.

Anuntul potrivit caruia presedintele Traian Basescu a decis convocarea de urgenta a CSAT, vineri, a fost transmis joi de Administratia Prezidentiala.

"Administratia Prezidentiala informeaza ca joi, 1 august, la ora 17.05, la Secretariatul Consiliului Suprem de a Aparare a Tarii a fost depusa o solicitarea a Guvernului Romaniei pentru convocarea unei sedinte a CSAT cu privire la Hotararea de Guvern nr. 526 din 24 iulie 2013 pentru aprobarea conditiilor principale ale contractului de vanzare de actiuni intre stat, prin Ministerul Transporturilor, in calitate de vanzator, si Societatea Comerciala Grup Feroviar Roman S.A., in calitate de cumparator, avand ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra unui pachet de actiuni, reprezentand 51% din capitalul social al Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa «C.F.R. Marfa» - S.A. Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a decis convocarea de urgenta a CSAT vineri, 2 august, la ora 11.00", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale, transmite MEDIAFAX.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Sursa citata mentiona ca, in cazul in care prim-ministrul Victor Ponta nu poate raspunde convocarii la sedinta CSAT, este invitat, fara drept de vot, conform legii, vicepremierul Gabriel Oprea.

Luni, premierul Victor Ponta nu a exclus posibilitatea sa-l aiba "inlocuitor" pe vicepremierului Gabriel Oprea la sedinta CSAT in cazul in care presedintele Traian Basescu o va convoca in perioada in care el este in concediu, respectiv in prima jumatate a lunii august.

Potrivit legii privind organizarea si functionarea CSAT, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii lucreaza in prezenta a cel putin doua treimi din numarul membrilor sai si adopta hotarari prin consens.

In situatia in care un membru al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii nu poate participa la sedinta, el poate fi reprezentat, fara drept de vot, de inlocuitorul sau legal.

Citeste si:
Cum poți crește coeziunea dintre angajați pe termen lung – 4...
Cum poți crește coeziunea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.