Fostul premier Emil Boc considera ca reducerea TVA la paine la noua la suta este una "buna", fiind de parere ca ar trebui completata cu taxarea inversa la cereale, care are rolul de a diminua evaziunea fiscala in domeniu, scrie MEDIAFAX.

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza reducerea TVA la paine, Emil Boc a raspuns:

"Reducerea TVA la paine la 9 la suta este o masura buna, sper doar sa nu ne aflam in situatia de a avea doar pretul alcoolului majorat, sperand sa scada pretul la paine. Sustin masura reducerii TVA la paine, dar tare mi-e frica de faptul ca ne vom afla doar cu pretul majorat la alcool si poate va scadea pretul la paine.

E un mare semn de indoiala ca FMI nu a acceptat aceasta masura, nu a agreat-o, dovada fiind faptul ca le-a impus majorare de taxe in alta parte. Daca FMI credea in aceasta masura, nu impunea compensare de venituri, si a spus Guvernului sa isi asume aceasta masura, iar scaderea de venituri trebuie compensata prin cresterea de taxe in alta parte. Iar Guvernul a crescut taxele la alcool si accize in alta parte. E o dovada a faptului ca nu au fost credibili in fata FMI si a celor cu care au discutat", a spus Boc.

Acesta a subliniat ca in perioada cat a condus Guvernul a avut in vedere luarea unei masuri similare, insa aceasta nu putea fi pusa in aplicare pana nu se asigura stabilitatea macroeconomica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.