Documentele declasificate referitoare la contractul dintre statul roman si Bechtel International au fost publicate marti pe pagina web a Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine.

Documentele sunt disponibile la adresa www.dpiis.ro, sectiunea "Informatii publice".

Potrivit MEDIAFAX, ordinul privind declasificarea acestor documente a fost publicat in Monitorul Oficial la 5 iulie si a fost semnat de ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, Dan Sova, fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, si secretarul general al Guvernului, Ion Moraru.

Ministrul delegat Dan Sova a anuntat la finele lunii mai ca a fost reziliat contractul cu Bechtel pentrul construirea Autostrazii Transilvania, statul roman urmand sa plateasca companiei americane 37,2 milioane de euro si datorii de 50 milioane de euro.

Proiectul autostrazii Brasov-Bors, denumit Autostrada Transilvania, a fost aprobat in 2003 si inceput in 2004, in baza unui contract de 2,2 miliarde de euro incheiat cu Bechtel, care trebuia executat pana cel tarziu in 2012.

Retail jobs

Pe fondul disputelor politice initiate de partidele care s-au succedat la guvernare si fara bani alocati de la buget, proiectul de 415 kilometri a fost derulat intr-un ritm lent, iar pana in prezent au fost executati doar 52 de kilometri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.