Uniunea Centrelor de Mediere din Romania anunta ca se ofera sa medieze "sincopa intervenita" intre institutiile presedintelui si premierului, considerand ca serviciile sale pot asigura o "compatibilizare a nevoilor institutionale si o stingere a starii de tensiune" din ultima vreme.

"Avand in vedere tensiunile aparute in ultima vreme intre institutia Presedintelui si institutia Prim-Ministrului referitoare la respectarea pactului de coabitare, pact incheiat pentru normalizarea vietii politice romanesti in beneficiul intregii societati, Uniunea Centrelor de Mediere din Romania, prin profesionistii sai, isi ofera serviciile pentru a media sincopa intervenita intre cele doua institutii ale statului cu rol fundamental in coordonarea unitara a strategiilor de traversare cu succes a acestei perioade dificile si, in general, de dezvoltare durabila a Romaniei. Plecand de la premisa ca disputa este reprezentata de incompatibilitatea generata de perceptii diferite la nivel relational, UCMR considera ca serviciile sale pot asigura o compatibilizare a nevoilor institutionale si o stingere a starii de tensiune", se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX, marti, de UCMR.

Impartialitatea specialistilor UCMR, atribut fundamental al profesiei de mediator, poate inlatura "si controversa privind lipsa de tact sau de profesionalism a unor consilieri din cele doua institutii, suspectati ca ar fi generat de fapt, in mod artificial, acest conflict, motiv pentru care devin incompatibili cu calitatea de membri ai unei comisii menite sa aplaneze tensiunile aparute intre cele doua institutii", mai arata sursa citata.

UCMR precizeaza ca medierea reprezinta modalitatea de gestionare si stingere a disputelor dintre doua sau mai multe entitati, in prezenta unei terte persoane neutre si impartiale, procedura fiind una confidentiala.

"Federatia Uniunea Centrelor de Mediere din Romania foloseste aceasta cale pentru a formula o invitatie oficiala catre reprezentantii celor doua institutii mai sus mentionate, in vederea initierii procedurii de mediere pentru stingerea starii de tensiune spre beneficiul intregii societati romanesti", se mai arata in comunicat.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

UCMR, fondata in 2005, se recomanda ca fiind singura federatie nationala ce reuneste organizatii ale mediatorilor profesionisti din toata tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.