BPN al PDL a luat act, luni, de decizia Comisiei de etica a partidului de a invalida hotararea Organizatiei Judetene Arges privind excluderea celor 22 de primari PDL din partid, a anuntat prim-vicepresedintele Andreea Paul.

"BPN a luat act de decizia Comisiei de etica de a invalida decizia organizatiei judetene de excludere a celor 22 de primari din Arges", a precizat Paul.

Potrivit MEDIAFAX, ea a spus ca astfel cei 22 de primari nu sunt exclusi din PDL, aratand ca in partid nu mai sunt asemenea situatii.

Paul a mai spus ca ea considera decizia fostului presedinte PDL Arges Mircea Andrei de a exclude pe cei 22 de primari si apoi de a-si da demisia ca fiind un "gest impardonabil".

Intr-un comunicat al PDL remis luni se arata ca potrivit statutului formatiunii, Comisia Nationala de Integritate, Statut si Litigii poate fi sesizata sau se poate autosesiza in legatura cu neconcordanta dintre decizii sau hotarari ale organismelor de conducere ale partidului si prevederile statutare.

Reprezentantii CNISL au constatat ca excluderea din partid a celor 21 de membri ai PDL nu a respectat prevederile statutare si a avut "un vadit caracter abuziv", potrivit comunicatului.

"Potrivit art. 23 alin 2 din statutul PDL, excluderea din partid a unui membru PDL se face doar in masura in care acesta a incalcat in mod grav si repetat prevederile statutului si hotararile organizatiei sau a prejudiciat imaginea partidului. Cei 21 de membri ai PDL nu se fac vinovati de incalcarea acestui articol. CNISL a constatat si o serie de nereguli in convocarea organismelor de conducere ale organizatiilor PDL din judetul Arges care au luat decizia de excludere", se mai arata in comunicat.

Fostul senator Mircea Andrei, lider al PDL Arges, a declarat recent ca a demisionat din partid, el motivand prin faptul ca Vasile Blaga si conducerea PDL "au uitat ca exista judetul Arges". Inainte de a demisiona, Andrei a aprobat excluderea din partid a 22 de primari PDL din Arges.

Daca ar fi demisionat din partid, acestia si-ar fi pierdut si mandatele de primari.

Citeste si:
Un bărbat a fost omorât după ce a refuzat avansurile unui tânăr, în...
Un bărbat a fost omorât după...

Excluderea celor 22 de primari si demisia lui Mircea Andrei au avut loc la doar o zi dupa vizita presedintelui Traian Basescu in Arges.

De asemenea, fostul deputat PDL Vasile Gherasim a demisionat din partid, aratand ca, in conditiile in care in jurul Miscarii Populare se va infiinta un partid, este posibil sa se alature acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.