CSAT nu a avizat niciodata un contract de privatizare dupa incheierea licitatiei, precizeaza purtatorul de cuvant al sefului statului, anuntand ca presedintele Basescu il invita pe Victor Ponta sa nominalizeze cele 3 contracte de privatizare care, potrivit premierului, au primit avizul Consiliului.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Bogdan Oprea afirma, "referitor la declaratiile ministrului interimar al Transporturilor si prim-ministru al Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, facute joi, 25 iulie, la Sibiu, potrivit caror Consilul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) ar fi avizat trei contracte de privatizare", ca "CSAT nu a avizat niciodata un contract de privatizare dupa incheierea procesului de licitatie".

"De la intrarea in vigoare a Legii nr. 415 din 27 iunie 2002 privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii si pana in prezent, CSAT nu a avizat niciodata un contract de privatizare dupa incheierea procesului de licitatie, acest lucru neintrand in atributiile CSAT. Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, il invita pe ministrul interimar al Transporturilor si prim-ministru al Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, sa nominalizeze cele trei contracte de privatizare care, potrivit domniei sale, au primit avizul CSAT", afirma Oprea, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, Basescu il roaga pe Ponta "sa depuna toate eforturile necesare pentru ca aceasta privatizare sa nu se tranforme intr-un nou esec de tip «Oltchim» care ar afecta grav si salariatii si compania Oltchim si economia nationala".

"De asemenea, ministrul interimar al Transporturilor si prim-ministru al Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, este invitat sa-si asume responsabilitatea care decurge din functiile pe care le indeplineste in derularea privatizarii companiei CFR Marfa SA. Avand in vedere ca domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta considera ca procesul de privatizare a CFR Marfa SA desfasurat pana in prezent este un succes, domnul presedinte Traian Basescu il roaga pe domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta sa depuna toate eforturile necesare pentru ca aceasta privatizare sa nu se tranforme intr-un nou esec de tip «Oltchim» care ar afecta grav si salariatii si compania Oltchim si economia nationala", precizeaza Oprea.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.