Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a declarat, joi, ca este importanta convocarea de urgenta a CSAT, in cazul privatizarii CFR Marfa, precizand ca procesul de privatizare nu poate merge inainte cat timp seful statului a iesit cu afirmatii periculoase spunand ca "nu e bine".

Fenechiu a afirmat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, ca presedintele Traian Basescu a iesit cu afirmatii periculoase in cazul privatizarii CFR Marfa si ca, astfel, seful statului a blocat accesul companiei castigatoare la credite bancare, transmite MEDIAFAX.

"Nicio banca nu mai da bani GFR-ului, dupa ce a iesit omul numarul unu al tarii cu astfel de declaratii. Practic, a blocat companiei accesul la credite. CSAT ar trebui sa decida daca e bine sau rau. Din punctul nostru de vedere, toate documentele sunt in regula, iar noi nu stim daca actionarul unei companii are probleme cu DIICOT sau cu DNA. Nici nu avem de unde sti daca bancile ii dau sau nu credit", a spus Fenechiu.
Fostul ministru al Transporturilor a afirmat ca bancile sunt foarte reticente in privinta unor afaceri care prezinta riscuri.

"Presedintele nu este obligat sa convoace CSAT, dar ar trebui sa o faca. Este necesar un raspuns oficial. E posibil ca Traian Basescu sa fi avut niste informatii. Trebuie sa si le asume, acestea nu pot fi expuse intr-o declaratie de presa", a declarat Relu Fenechiu.

El a precizat ca CSAT ar trebuie sa dea o hotarare in care sa spuna daca aproba sau nu forma contractului de privatizare.

"Poate nu avem noi toate informatiile de care dispune presedintele. CSAT e format din reprezentanti care se ocupa cu securitatea nationala. Aceasta privatizare nu poate merge inainte, cat timp Traian Basescu a spus ca nu e bine. Convocarea CSAT se poate face si intr-o ora, nu asta e problema. Este importanta convocarea de urgenta a CSAT. Daca nu era interventia lui Traian Basescu nu mai cerea nimeni nimic, nu mai era nevoie de sedinta Consiliului", a afirmat Fenechiu.

El a mai spus ca reprezentantii FMI, care se afla in aceste zile in Romania, se uita atent la aceasta privatizare.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca firma care a castigat licitatia pentru a cumpara CFR Marfa nu are banii necesari pentru a plati suma convenita si cauta bani "pe la banci", el intreband de unde va mai avea compania bani de investitii pentru modernizarea CFR Marfa.

Citeste si:
Ciolacu: "Cine are bani traieste, cine n-are, moare!"
Ciolacu: "Privatizarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.