Vicepresedintele PDL Alin Tise a declarat, joi, ca partidul cere Avocatului Poporului sa atace la Curtea Constitutionala OUG nr. 77/ 2013 privind concedierea unor functionari publici, in conditiile in care Guvernul nu a stabilit criteriile in baza carora se face reducerea de personal.

Senatorul PDL Alin Tise a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca partidul cere public Avocatului Poporului sa atace la Curtea Constitutionala OUG 77/ 2013, pentru ca numai el poate sa initieze un astfel de demers, transmite MEDIAFAX.

"Daca nu o face, in luna septembrie, cand OUG respectiva va ajunge in Parlament, PDL va ataca la CC acest act normativ. Este normal ca, in ceasul al doisprezecelea, Avocatul Poporului, care nu a atacat pana acum nicio OUG a Guvernului Ponta, sa dea dovada de curaj si sa ii apere pe oamenii nevinovati, iar Guvernul sa fie obligat sa stabileasca criterii privind concedierea functionarilor publici. Trebuie sa stim daca pleaca cei care mai au un loc de munca, cei care sunt pensionari, nu se poate sa nu existe niciun criteriu. Functionarii publici nu sunt simpli pioni, ei nu au nicio legatura cu factorul politic. Guvernul Ponta incalca Legea functionarului public, nu se poate sa plece un profesionist si sa vina in locul lui un lipitor de afise al USL. Deviza USL in cazul OUG nr. 77/ 2013 este «pleaca somer un profesionist si vine un USL-ist». Dupa plecarea acestor functionari, se va repolitiza administratia publica", a spus Tise.

Potrivit acestuia, OUG nr. 77/ 2013, care prevede reducerea cu patru la suta a posturilor ocupate din administratia publica, permite epurarea pe criterii politice, iar Guvernul Ponta "isi bate joc de functionarii publici".

"Este un precedent periculos si un abuz. Ma astept ca si sindicatele din administratie sa ia atitudine. Ii vom apara pe acesti functionari", a spus senatorul PDL.

Alin Tise a mentionat ca, in luna septembrie, vor pleca alti patru la suta din functionarii publici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.