Senatorul Traian Igas (PDL) sustine ca lucrarile la lotul II al autostrazii Nadlac-Arad sunt blocate.

Senatorul Traian Igas (PDL), fost ministru al Administratiei si Internelor, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX ca santierul autostrazii Nadlac-Arad este abandonat si pe lotul II, dupa ce pe lotul I au fost oprite lucrarile din cauza problemelor cu Romstrade.

"La fata locului se poate vedea cu ochiul liber ca nu se lucreaza nimic. Mai mult, daca ne va prinde toamna cu lucrarile blocate, terasamentele vor fi afectate de ploile abundente, pentru ca deja au inceput sa se deterioreze"
, a spus Igas.

Senatorul a sustinut ca "pentru mediul economic din Arad este o lovitura puternica" blocarea santierului la autostrada, pentru ca "sunt foarte multe firme care au de incasat sume importante, iar o parte dintre angajatii acestora vor intra in somaj".

Constructia autostrazii Nadlac - Arad a fost impartita in doua loturi, pe o distanta totala de aproape 39 de kilometri. Primul a fost adjudecat de asocierea romano-portugheza Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane euro, iar lotul al doilea a revenit companiei Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.