Deputatul PDL Elena Udrea a declarat ca, din ceea ce stie ea, marti vor fi depuse actele pentru infiintarea Partidului Miscarea Populara, precizand ca, din cate a retinut, presedinte interimar va fi Eugen Tomac.

Intrebata, intr-un interviu pentru Adevarul, de ce se intarzie inscrierea partidului Miscarea Populara, Elena Udrea a raspuns: "Maine se duc, am inteles, cu inscrierea".

Intrebata daca stie cine va fi presedinte interimar, deputatul PDL a raspuns: "Nu, dar parca am retinut eu, cred ca Eugen Tomac".

"Mi-e greu aici, chiar sa nu fac o gafa, dar faptul ca cel care a luat cel mai mare scor in alegeri pentru PDL, Eugen Tomac, un tanar foarte iubit si in Moldova, proiectul politic de suflet al presedintelui, vine si intra in conducerea partidului, poate chiar pe prima functie, este un semnal ca Miscarea Populara vrea sa vina cu oameni noi, oameni tineri, care nu au fost tarati prin mocirla bataliilor politice", a spus Udrea.

Potrivit MEDIAFAX, ea a mai spus ca nu vede proiectul Miscarii Populare separat de cel al unificarii dreptei si nici in opozitie cu PDL.

Udrea a apreciat ca singurul care poate sa aduca la aceeasi masa toti actorii politici de dreapta este Traian Basescu.

"Eu cred ca un proiect care sa reprezinte unificarea dreptei este atat de important si pentru presedinte. Practic ar fi mostenirea politica pe care o lasa Traian Basescu, astfel incat ar merita sa incerce pentru acest proiect sa treaca peste nemultumirea pe care o are (fata de PDL - n.r.)", a mai spus Udrea.

La scurt timp dupa aparitia interviului, Fundatia Miscarea Populara a anuntat, printr-un comunicat, ca marti organizeaza o conferinta de presa referitoare la lansarea partidului cu acelasi nume.

Deputatul Eugen Tomac a declarat, vineri, ca a demisionat din PDL si ca se va alatura Miscarii Populare.

"Mi-am inaintat astazi demisia din PDL. Ma alatur unui proiect politic nou, cu ale carui obiective coincid in totalitate si proiectele mele. Consider ca Romania are acum nevoie de un suflu nou in politica si de o alta optiune pentru viitor", a declarat Tomac.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Intrebat care este acest "proiect politic nou", Tomac a raspuns ca este vorba despre Miscarea Populara.

Eugen Tomac este deputat pentru Diaspora, fiind unul dintre cei doi parlamentari PDL care si-au castigat colegiul la alegerile parlamentare din decembrie 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.