Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta, a declarat luni, la RFI, ca, daca presedintele Basescu respinge numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, premierul il poate propune din nou tot pe acesta, iar seful statului nu mai poate refuza desemnarea.

"Politic si juridic, ca finalitate, decizia Guvernului pana la urma trebuie sa fie acceptata de catre presedinte. Chiar daca el nu este de acord cu numirea unui ministru, in speta a domnului Silaghi, si respinge numirea acestuia, Guvernul poate face a doua oara aceeasi numire si atunci presedintele nu are incotro", a declarat Frunda, potrivit MEDIAFAX.

Gyorgy Frunda a adaugat ca Traian Basescu vrea ca Silaghi sa ajunga ministru cat mai tarziu si vrea ca privatizarea CFR Marfa sa fie facuta de catre ministrul interimar.

"Ce se ascunde in spatele acestei dorinte, ce carti are in maneca, asta nu stiu, dar e probabil, cunoscand personalitatea presedintelui republicii, sa-i intinda o capcana premierului sa ia o anumita decizie, in calitate de ministru interimar al Transporturilor, sau sa ia o decizie pe care sa o discute si sa ajunga la un compromis cu el", apreciaza consilierul onorific al premierului.

"Cred, cunoscandu-i personalitatea presedintelui republicii, ca vrea sa se implice in privatizarea CFR Marfa si vrea ca vointa lui sa fie discutata, negociata, cu Guvernul, bineinteles, prin premier, care are dubla calitate - si cea de ministru al Transporturilor, chiar daca este doar ministru interimar. Desigur, premierul poate sa renunte la interimat si sa numeasca alt ministru interimar, ceea ce Constitutia si legile ii permit, dar cred ca nu face bine stabilitatii politice din Romania, la care am ajuns foarte greu in ultimul an. Cred ca este un factor perturbator in relatiile Romaniei atat in UE, cat si cu partenerii economici. Acum cand se vad posibilitati de investitii in Romania, cred ca ar fi mai intelept sa se numeasca ministrul definitiv la Transporturi, care sa-si asume raspunderea politica si juridica pentru deciziile pe care le va lua", mai declara Frunda.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.