Romania va conveni, pana in aceasta toamna, un nou acord preventiv cu Fondul Monetar International si Uniunea Europeana, cu o valoare intre 3 miliarde euro si 5 miliarde euro si cu mai putine conditii decat cele doua intelegeri anterioare, a declarat premierul Victor Ponta.

Ponta a afirmat, intr-un interviu acordat la Bucuresti agentiei Bloomberg, ca noul acord va ajuta la reducerea costurilor de finantare si va sprijini moneda nationala.

Potrivit MEDIAFAX, termenii noului acord se vor concentra pe consolidarea companiilor de stat si pe mentinerea disciplinei fiscale, a mai spus premierul.

"Va fi un acord imbunatatit...Nu vom avea un acord foarte detaliat, ca in trecut", a declarat Ponta.

El a adaugat ca scaderea costurilor de finantare ale statului roman va continua dupa incheierea noului acord cu FMI si ca BNR va reduce, probabil, dobanda de politica monetara, aflata in prezent la minimul record de 5%.

"Cea mai mare provocare pentru Romania in acest moment este finantarea, avand in vedere ca bancile sunt mai restrictive", a spus oficialul roman.

O misiune a FMI se afla la Bucuresti pentru discutii privind un nou acord de imprumut cu Romania, autoritatile precizand anterior ca doresc ca un nou acord sa fie incheiat pentru o perioada de doi ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.