Fostul senator Olosz Gergely a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Bucuresti, la sapte ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul in care este acuzat ca, in perioada in care a fost presedinte al ANRE, a ajutat reprezentantii unor firme sa obtina contracte oneroase.

Decizia Tribunalului nu este definitiva, ea putand fi atacata cu apel la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit MEDIAFAX, alaturi de Gergely, a fost condamnat, la patru ani de inchisoare cu executare, Ion Bircina, iar ceilalti trei inculpati din dosar, Costin Iliescu, Catalin Stan si Ovidiu Ionel Badea, au primit cate trei ani de inchisoare cu suspendare, cu termen de incercare de cinci ani.

De asemenea, instanta a mentinut sechestrul asigurator dispus de procurorii anticoruptie in cazul lui Gergely, Bircina, Iliescu si Stan.

Dosarul a ajuns la Tribunalul Bucuresti dupa ce instanta suprema a admis, in 17 mai, ca nu mai are competenta de a judeca acest caz ca urmare a faptului ca Gergely nu mai este demnitar.

Instanta suprema a admis atunci cererea facuta de avocatii celor judecati in acest dosar si a dispus declinarea cauzei la Tribunalul Bucuresti in vederea judecarii a fostului senator Olosz Gergely pentru fapte de coruptie.

Dosarul in care Olosz Gergely, fost presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei in perioada 2007 - 2008, este judecat pentru trafic de influenta, alaturi de patru reprezentanti ai unor firme, pe care i-ar fi ajutat sa obtina contracte oneroase, a fost trimis in octombrie 2012 instantei supreme, intrucat acesta era atunci deputat, ulterior castigand un mandat de senator.

Olosz Gergely a anuntat, in 13 mai, ca renunta la mandatul de senator, invocand campania de compromitere ce ar fi fost purtata impotriva sa in ultima perioada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.