Premierul Victor Ponta considera ca mesajul de stabilitate si credibilitate transmis de sefii institutiilor financiare internationale care au vizitat Romania este cel pe care investitorii straini doresc sa il auda, adaugand ca, altfel, "daca citesc presa romana, probabil ca ar fugi din Romania".

"Cred ca suntem singura tara in care toti sefii marilor institutii financiare internationale - Fondul Monetar International, Banca Mondiala, BEI, BERD - au fost la Bucuresti pe la inceputul anului, au dat un mesaj de credibilitate si de soliditate a Romaniei, de potential de dezvoltare si asta e un lucru pe care investitorii straini vor sa-l auda si vor sa-l auda de la asemenea persoane, altfel daca citesc presa romana, probabil ca ar fugi din Romania, insa in momentul in care marile institutii internationale arata ca Romania si-a terminat cu bine un acord, ca are posibilitate de dezvoltare in continuare...", a spus Ponta in sedinta de guvern, transmite MEDIAFAX.

Fondul Monetar International a publicat, in aceasta saptamana, pe propriul site, scrisoarea de intentie convenita cu Romania in luna iunie si in care se arata ca Guvernul si BNR au cerut derogari de la unele angajemente neindeplinite, pentru finalizarea ultimelor evaluari.

La sfarsitul lunii iunie, Consiliul Director al FMI a avizat cu trei derogari ultimele evaluari ale acordului cu Romania.

O misiune a FMI se afla la Bucuresti pentru discutii privind un nou acord de imprumut cu Romania, autoritatile precizand anterior ca doresc ca un nou acord sa fie incheiat pentru o perioada de doi ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.