Relu Fenechiu a declarat, miercuri, la ICCJ, ca nu spera sa fie achitat de o instanta care judeca in aceeasi curte cu completul care l-a condamnat, dar spera sa fie trimis dosarul la rejudecare, precizand ca este mahnit si deocamdata se gandeste la familie, urmand sa vada ce face cu cariera politica

Fostul ministru al Transporturilor, deputatul PNL Relu Fenechiu, a venit, miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru judecarea unui recurs pe care l-a facut la o decizie de respingere a unei exceptii de neconstitutionalitate, luata de instanta care a judecat in fond dosarul "Transformatorul" si care in 12 iulie l-a condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare.

Potrivit MEDIAFAX, Relu Fenechiu a declarat, la intrarea in sediul ICCJ, ca a gasit documente care arata ca transformatoarele si intrerupatoarele vandute de firmele sale catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova au fost ulterior vandute sau folosite, iar aceste aspecte nu au fost prezentate in raportul Garzii Financiare, singurul document pe care se bazeaza acuzatia pentru care a fost condamnat.

Intrebat daca spera sa fie achitat la recursul care va fi judecat de catre un complet de cinci judecatori, Relu Fenechiu a spus ca nu spera sa fie achitat de o "institutie care judeca in aceeasi curte".

"Sper totusi sa se regandeasca decizia primei instante si sa se rejudece", a spus Relu Fenechiu.

Intrebat ce se va intampla cu cariera lui de ministru la Transporturi daca va fi achitat la recurs, Relu Fenechiu a spus ca deocamdata este mahnit de decizia de condamnare, se gandeste la familie si la viata personala si va vedea ce face cu cariera politica.

In 4 iulie, la ultimul termen de judecata din dosarul "Transformatorul", avocatul lui Relu Fenechiu a cerut instantei sa sesizeze Curtea Constitutionala cu o exceptie de neconstitutionalitate prin care se arata ca actul normativ care reglementeaza atributiile Garzii Financiare sunt in contradictie cu mai multe articole din Constitutie si cu articolul 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Cei trei judecatori din complet au respins cererea, decizia fiind contestata de Relu Fenechiu. Completul de cinci judecatori va lua miercuri in discutie recursul lui Fenechiu.

Citeste si:
ÎCCJ a respins recursul în casație formulat de Elena Udrea. Decizia...
ÎCCJ a respins recursul în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.