Liderul USL, Victor Ponta, considera ca declaratia liderului PDL, Vasile Blaga, privind convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru impactul cazului Fenechiu asupra MCV face parte din seria "Vasile, fa-te ca muncesti", aratand ca pana acum nu a auzit vreun lucru destept de la acesta

"Asta e din seria «Vasile, fa-te ca muncesti». Si daca vrea Blaga, ce se intampla? El da o declaratie dupa care nu mai auziti de el pana data viitoare. Eu nu am auzit pana acum de nicio idee buna de la Blaga, nu stiu ce e cu el, ce i se intampla, e intr-o perioada proasta a vietii, nu am auzit un lucru bun, un lucru destept, un lucru care sa foloseasca la ceva. Am fost si eu in opozitie, stiu ca e greu, dar asta nu inseamna ca, fiind in opozitie, nu poti sa spui si lucruri inteligente. Si daca face o sesiune, ce poate sa faca in sesiune?", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

PDL cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a dezbate impactul cazului Fenechiu asupra MCV si Legea privind personalul de specialitate din justitie, a anuntat, luni, presedintele PDL, Vasile Blaga, dupa sedinta BPN al partidului.

Liderul PDL a precizat ca a mandat liderii grupurilor parlamentare ale formatiunii sa poarte discutii cu liderii grupurilor UDMR si PPDD pentru strangerea semnaturilor de convocare a sesiunii extraordinare. El a mentionat ca sunt necesare 137 de semnaturi, pe care PDL nu le are in acest moment.

Blaga a sustinut ca MCV a fost afectat in ultima perioada de actiunile USL, "cazul Fenechiu fiind cireasa de pe tort".

El a mai spus ca Fenechiu nu trebuia nominalizat in functia de ministru si ca 14 ministri au parasit Guvernul intr-un an si doua luni, din cauza unor probleme de incompatibilitate, plagiat sau juridice.

Potrivit lui Blaga, raportul nefavorabil pe MCV va afecta pe fiecare roman, pentru ca din nou se va amana aderarea la Schengen si investitiile vor scadea.

Intrebat daca in sesiunea extraordinara s-ar putea discuta si Legea referendumului, Blaga a raspuns ca PDL nu se opune discutarii in sesiunea extraordinara a cererii de reexaminare a presedintelui si ca PDL sustine pragul de 50%.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.