Seful CJ Covasna, Tamas Sandor, i-a spus lui Liviu Dragnea, la Balvanyos, ca exista temerea ca se doreste desfiintarea judetelor pe furis, in timp ce pe un proiector aparea o vulpe, Dragnea raspunzand ca el este un vanator vechi, care a vanat mai multe vulpi, iar pana acum foarte putine l-au pacalit.

Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, care este si liderul judetean al UDMR, i-a salutat in trei limbi, respectiv romana, maghiara si germana, pe cei prezenti la dezbaterea privind procesul de regionalizare organizata la Baile Balvanyos, judetul Covasna, in prezenta vicepremierului Liviu Dragnea, transmite MEDIAFAX.

In deschiderea dezbaterii, Tamas Sandor a prezentat pe scurt Baile Balvanyos, aratand ca diferenta intre denumirea maghiara si cea romana a localitatii este doar de "accent", dar care este important.

In ceea ce priveste Tinutul Secuiesc, Tamas a spus ca este un loc unde "si ursul se simte acasa" si unde traiesc oameni gospodari si sinceri.

"Vrem o descentralizare reala si conform nevoilor oamenilor. Insa, din nefericire, asistam la o recentralizare. (...) Ne este teama ca pe furis se doreste desfiintarea judetelor", a spus presedintele CJ Covasna, in timp ce pe proiectorul amplasat in sala si pe care se derulau imagini cu frumusetile naturale a aparut o vulpe.

La rindul sau, vicepremierul Liviu Dragnea a salutat asistenta si in limba maghiara, dupa care, referindu-se la imaginea cu vulpea, i-a asigurat pe cei prezenti ca el este un vanator vechi, care a vanat mai multe vulpi, iar pana acum foarte putine l-au pacalit.

Presedintele CJ Covasna i-a oferit cadouri vicepremierului, la finalul discursului, doua papusi, "un baiat si o fata din Tinutul Secuiesc", palinca secuiasca si o oala din lut.

Pe traseul spre Baile Balvanyos, vicepremierul Liviu Dragnea a fost intampinat de steaguri secuiesti arborate de locuitorii din patru comune din judetul Covasna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.