Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat, joi, la Sibiu, ca municipiul "are multe argumente pentru a fi resedinta a regiunii", fiind indeplinite mai multe criterii: cai de comunicatii, capacitate administrativa, institutionala si resurse umane capabile sa gestioneze o administratie regionala.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca organizarea dezbaterii despre regionalizare in acest oras nu are legatura cu optiunea sa personala, daca sustine sau nu acest oras pentru a deveni resedinta de regiune, transmite MEDIAFAX.

"Am venit la Sibiu nu neaparat pentru ca as sustine ca resedinta a regiunii Sibiul, dar vreau sa spun cu toata sinceritatea ca Sibiu are multe argumente pentru a fi resedinta a regiunii. Decizia nu este inca luata, analiza continua, dar Sibiu reprezinta o optiune extrem de serioasa pentru ca resedinta regiunii Centru sa fie in aceasta localitate", a afirmat Dragnea.

El a adaugat ca orasul intruneste multe dintre criteriile necesare pentru a deveni centru regional.

"Este un set de criterii functionale la desemnarea regiunilor si a resedintelor. Din punctul de vedere al acestor criterii - cai de comunicatii, capacitate administrativa, capacitate locativa, institutionala, resurse umane capabile sa gestioneze o administratie regionala - Sibiul intruneste suficiente argumente pentru a avea o optiune serioasa pentru a avea capitala de regiune", a declarat Dragnea.

Citeste si:
Irina Tănase, mesaj pentru Dragnea de ziua lui: „M-am îmbrăcat cu...
Irina Tănase, mesaj pentru...

Intrebat ce sanse considera ca are Brasovul sa fie capitala regionala, Dragnea a raspuns: "Ma voi pronunta la Brasov", anuntand ca va avea o dezbatere despre regionalizare si in acest oras, in perioada urmatoare.

De asemenea, intrebat ce sanse are primarul Sibiului, Klaus Iohannis, sa devina sef de regiune, in contextul in care orasul ar putea deveni resedinta de regiune, Dragnea a precizat: "Eu nu sunt datatorul de sanse, dar daca domnul Iohannis va dori sa candideze pentru presedinte al regiunii, eu il sustin".

El a mentionat ca "regionalizarea nu se face pentru Dragnea, Iohannis, Nita (presedintele PSD Brasov - n.r.) sau Cindrea (presedintele CJ Sibiu - n.r).

Vicepremierul Dragnea a precizat ca a fost luata in discutie si posibilitatea infintarii a doua regiuni in zona centru, orasele Sibiu si Brasov fiind situate separat.

"Nu pot spune ca este o varianta conturata. Am analizat in cateva zone, cateva variante de configurare a regiunilor, neiesind din grila criteriilor. E una din variante, nu retin acum daca e o varianta cu sustinere puternica sau nu"
, a spus Liviu Dragnea, care a adaugat ca Tulcea si Constanta ar avea argumentele necesare sa contureze singure o regiune.

Citeste si:
Sibiu, județul cu cea mai mare rată de infectări
Sibiu, județul cu cea mai...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.