Premierul Victor Ponta a declarat ca nu considera ca a intervenit in actul justitiei atunci cand a vorbit despre "abuzul" de la liceul "Dimitrie Bolintineanu".

Actiunea politistilor la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" dupa incheierea examenului de bacalaureat 2013 a fost coordonata de procurori, dar s-a transformat intr-o harababura procedurala care generase in abuz, a declarat seful Executivului la Romania TV.

"Nu a intervenit nimeni in Justitie pentru ca dosarul merge mai departe. (...) Ideea de a-i pedepsi pe profesorii si elevii vinovati e o idee buna (...) Acolo lucrurile s-au desfasurat intr-o harababura generala, care degenerase intr-un abuz. Sa astepti cu autobuzele elevi, sa ii bagi sa ii perchezitionezi, erau deja lucruri abuzive. Legea trebuie aplicata nu doar corect, ci si cu respectarea principilior legale si a modului in care se face o ancheta intr-o tara democratica. Ancheta poate sa continue intr-un climat normal. (...) Sa intri peste elevi ca peste niste talibani e lipsa de inteligenta", a spus premierul Victor Ponta la Romania TV.

Parchetul ICCJ recunoaste ca a comis greseli in cazul fraudelor de la "Bolintineanu"

Premierul Ponta a mai spus ca nu are ce sa le reproseze polistilor care au intervenit la Liceul Dimitrie Bolintineanu si ca urmeaza sa identifice proceduri de functionare a Politiei care sa garanteze legalitatea, a mai spus premierul Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.