Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat, marti, ca institutia pe care o conduce va cere la rectificarea bugetara aproximativ 25 de milioane de lei, spunand insa ca suma nu este finala, pentru ca mai sunt necesare o serie de calcule.

"Suntem inca in perioada de calcule, nu le-am finalizat, cand o sa avem o suma exacta o sa o comunicam. Nu este exorbitanta, este vorba de aproximativ 25 de milioane de lei, in acest ordin de marime, fara sa va pot da cu exactitate (o cifra, n.r.)", a declarat acesta pentru MEDIAFAX.

El a precizat ca banii vor fi folositi pentru unele cheltuieli salariale, dar si pentru Festivalul "George Enescu" (1 - 28 septembrie) si pentru suplimentari in programul national de restaurare a unor monumente.

De asemenea, el a precizat ca, potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 77/2013 pentru stabilirea unor masuri privind asigurarea functionalitatii administratiei publice locale, a numarului de posturi si reducerea cheltuielilor la institutiile si autoritatile publice din subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Guvernului ori a ministerelor, toate ministerele au obligatia de a-si face organigrama.

"Toate ministerele au obligatia, dupa ordonanta care reglementeaza chestiunea posturilor neocupate, fiecare minister, inclusiv cel al Culturii, are obligatia de a-si face organigrama si de a-si reaseza personalul intr-un mod mai rational si mai eficient. Suntem in curs de pregatire a hotararii de Guvern de organizare si, in subsecventii ei, a noii organigrame", a precizat acesta.

Intrebat daca exista posibilitatea unor restructurari, ministrul Daniel Barbu a spus ca nimeni din institutie nu va fi disponibilizat.

"Nu. In Ministerul Culturii nu, nimeni nu va fi disponibilizat. E vorba exclusiv de posturi vacante, care au disparut din structura si ca atare si un numar de compartimente, servicii, directii nu mai sunt sustenabile, dar, insist, nimeni nu va fi disponibilizat", a mentionat ministrul Daniel Barbu.

Citeste si:
Guvernul îngheață salariile și blochează angajările în sistemul...
Guvernul îngheață salariile...

Ministerul Culturii a solicitat Guvernului suma de 578.060.000 de lei pentru a-si desfasura activitatea in 2013, cu 4,73% mai putin decat bugetul din 2012, conform datelor publicate de Ministerul de Finante. In 2012, Ministerul Culturii a avut un buget initial de 713.406.000 lei, in timp ce executia preliminata a fost de 606.771.000 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.