Cristian Diaconescu a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta de reprezentantii Fundatiei Miscarea Populara, ca in Romania nu va exista nicio regiune pe criterii etnice, potrivit Mediafax.

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu a reactionat la anuntul presedintelui PPMT, Toro T. Tibor, privind organizarea de proteste in peste o suta de localitati din Transilvania fata de proiectul de regionalizare.

"Intre regionalizare si ceea ce spune domnul Toro Tibor exista un singur punct comun: vorbe. Nu exista niciun proiect coerent de regionalizare si nici populismul domnului Tibor nu va avea succes. In Romania nu va exista nicio regiune stabilita pe criterii etnice. Punct",
a spus Diaconescu.

El a precizat ca se bazeaza, cand face aceasta afirmatie, pe Constitutie, dar si pe modul in care e perceput la nivel intern si international "un astfel de demers".

"Ma bazez pe multe, pe Constitutie, pe legi, pe modul in care se percepe la nivel national, dar si international un astfel de demers, pe faptul ca o regiune se constituie la nivel european in special pe criterii economice- si nu pentru a maximiza suprastructura administrativa sau pentru a da potential unui criteriu etnic", a aratat el.

Dragnea: Prin regionalizare, avem sansa sa ne rupem definitiv de comunism


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.