Secretarul Comisiei de la Venetia, Thomas Markert, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele Senatului, Crin Antonescu, ca este bucuros ca a aflat ca revizuirea Constitutiei este putin probabil a fi adoptata anul acesta, ramanand mai mult timp pentru dezbatere.

Oficialul a precizat ca vizita delegatiei Comisiei de la Venetia a fost in primul rand o discutie de informare, insa un punct de vedere asupra proiectului de revizuire va veni ulterior.

"Suntem foarte bucurosi ca am aflat ca este putin probabil ca aceasta reforma sa fie adoptata anul acesta si ca va fi mai mult timp pentru discutii. Mai sunt si alte elemente legate de pozitia Consiliului Legislativ, saptamana viitoare va fi trimisa si o pozitie a Curtii Constitutionale si mi se pare necesar sa aveti la dispozitie suficient timp pentru a discuta in profunzime aceste aspecte", a sustinut Markert, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca la nivelul Comisiei de la Venetia va fi continuata cooperarea cu CC si va mai avea loc o vizita in Romania inainte ca proiectul de revizuire sa fie votat in Parlament.

Expertii Comisiei de la Venetia se afla intr-o vizita in Romania. Joi, reprezentantii Comisiei de la Venetia au avut consultari cu membrii grupurilor parlamentare, iar vineri au avut intalniri cu membrii CSM, ai Asociatiilor Profesionale ale Magistratilor si cu membrii Comisiei pentru revizuirea Constitutiei Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.