Persoanele vinovate de fraudarea examenului de bacalaureat trebuie pedepsite penal, dar in acelasi timp este important sa fie evitate abuzurile, de genul celor comise de procurori in vara anului trecut, la referendum, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta.

El a aratat ca verificarea cazurilor de fraudare nu trebuie transformata intr-un spectacol.

"Daca exista coruptie - si exista, in mod clar a existat - e foarte bine ca aceasta sa fie combatuta si trebuie luate masuri foarte dure. Si profesorii care luau mita pentru subiecte trebuie sa raspunda penal, ca un semnal pentru toti ceilalti. Pe de alta parte, sper doar ca lucrurile acestea sa se desfasoare in procedurile normale, pentru ca, totusi, dupa ce anul trecut i-am vazut pe procurorii domnului presedinte Basescu si ai lui Morar cum fugareau oamenii prin sate, acum iau cu autobuzele elevi. Incepe sa arate ca o societate inainte de 1989", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Premierul a adaugat ca nu ar vrea ca, pe baza unei actiuni legale si normale, sa se ajunga la scenele din anii comunismului de anul trecut cu procurorii care ii fugareau pe oamenii care au votat la referendum.

Mai multi elevi care au sustinut bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" si parintii acestora vor fi audiati vineri, la Politia Capitalei, in dosarul in care se fac cercetari privind suspiciuni de frauda la examen si in care directoarea scolii a fost arestata pentru trafic de influenta.

Oficiali din Parchetul Tribunalului Bucuresti au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca la Politia Capitalei vor fi audiati unii dintre elevii care au sustinut bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", precum si parintii acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.