Vicepresedintele PDL Ioan Oltean spune ca este "totalmente aberant" ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei sa dureze trei zile, asa cum a propus vicepremierul Liviu Dragnea, afirmand, ironic, ca acesta s-ar putea face "numai noaptea, ca sa aiba posibilitatea sa fure linistiti".

Ioan Oltean a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa la Bistrita, cum comenteaza declaratia vicepremierului Liviu Dragnea, care a avansat ideea ca referendumul sa aiba loc pe durata a trei zile, transmite MEDIAFAX.

"Este totalmente aberant. Nu mi-am inchipuit ca un om politic de talia lui Liviu Dragnea sa aiba o asemenea viziune. De ce nu o saptamana? In ultima instanta, putem gandi si posibilitatea de a-l face numai noaptea ca sa aiba posibilitatea sa fure linistiti, sa nu le fie teama de lumina zilei", a declarat Ioan Oltean.

El a spus ca, in opinia PDL, un referendum trebuie sa fie "corect, sa aiba loc pe parcursul unei singure zile".

"Este inadmisibil ca o putere care, in momentul acesta, domina in proportie de 80 la suta Parlamentul sa aiba retineri in ce priveste realizarea unui referendum cu un prag electoral de 50 la suta. Asta inseamna ca ei sunt constienti ca au castigat alegerile pe nedrept, prin minciuna si prin hotie, altfel nu au niciun motiv sa aiba retineri in organizarea unui referendum. Cand detii 80 la suta din puterea parlamentara, cand detii 80 la suta din structurile autoritatilor locale, care-i problema? E o intrebare fireasca pe care ne-o punem", a comentat Oltean.

Vicepremierul si ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, declara, duminica, la Antena 3, ca nu renunta, ca urmare a deciziei CC privind constitutionalitatea pragului electoral la referendum, la ideea consultarii populare in octombrie, mentionand ca aceasta ar putea sa dureze trei zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.