Politica 3 Iulie 2013 12:06
Un grup de 30 de parlamentari PDL si FC au transmis ministrului de Externe, Titus Corlatean, o scrisoare prin care cer reducerea taxelor consulare pentru actele de redobandire a cetateniei romane de catre moldoveni, precum si eliminarea dovezii detinerii a 500 de Euro pentru viza de scurta sedere.

"Consideram ca efortul diplomatic pe care il intreprinde Romania pentru sustinerea Republicii Moldova in procesul de integrare europeana trebuie completat cu masuri concrete in sprijinul cetatenilor Republicii Moldova, menite a consolida si a aprofunda relatia bilaterala dntre cele doua state", se arata in solicitarea parlamentarilor PDL, citata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Printre semnatari se afla si Roberta Anastase, Gheorghe Ialomitianu, Valerian Vreme si Traian Igas.

"In prezent, pentru inscrierea certificatelor de nastere sau de casatorie eliberate de autoritatile straine in actele de stare civila romanesti, in termen de peste 6 luni, se percepe o taxa de 140 de euro. Totodata, pentru obtinerea vizei de scurta sedere in Romania, cetatenii Republicii Moldova trebuie sa faca dovada detinerii mijloacelor de intretinere in cuantum de 50 de Euro/zi, pentru intreaga perioada, dar nu mai putin de de 500 Euro ori echivalentul in valuta convertibila", se arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.