Premierul Ponta spune ca va discuta cu presedintele Basescu despre promulgarea unor legi adoptate de Parlament si importante pentru Guvern, prezentand ca exemplu faptul ca trebuie modificat regimul proprietatii deoarece "20 de proprietari incapatanati" nu vor sa cedeze din drepturi pe terenurile lor.

"Cand e vorba despre lucruri care tin de presedinte si de prim-ministru, nu am niciun fel de retinere sau de orgoliu care sa ma opreasca sa pun mana pe telefon si sa-l sun pe presedinte. De altfel, cred ca si zilele urmatoare o sa vorbim, o sa-l rog de promulgarea unor legi adoptate de Parlament si de care depinde...dau un singur exemplu: am mai ramas cu vreo 20 de proprietari incapatanati care nu vor sa ne cedeze dreptul de a instala conducta de gaze intre Romania si Moldova. Am modificat legea, a fost adoptata de Parlament si trebuie sa o promulge presedintele, sa putem sa-i expropriem. Sunt lucruri de zi cu zi si in care depinde activitatea guvernamentala de un act al presedintelui, cum e promulgarea legii", a spus Ponta la RTV, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca a discutat cu presedintele, la telefon, si in ultimele zile, legat de reuniunea Consiliului European.

In urma cu o luna, Ponta a anuntat ca Guvernul va simplifica procedurile de expropriere la realizarea unor proiecte de interes national, aratand in acest context ca autoritatile nu reusesc sa construiasca o "amarata" de conducta de gaze spre Moldova, deoarece 40 de proprietari, numar mentionat la acea data, nu vor sa fie expropriati.

Procedurile au fost modificate atunci de Executiv printr-un proiect de lege pentru completarea Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, necesara realizarii unor obiective de interes national, judetean si local.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.