Presedintele Traian Basescu afirma, intr-un interviu pentru Wiener Zeitung, ca se asteapta ca aderarea Romaniei la spatiul Schengen sa aiba loc in aprilie 2014, dar tara noastra trebuie sa isi indeplineasca angajamentele.

"Contez pe aderarea noastra in aprilie 2014", afirma Basescu, intrebat cand va deveni Romania membra Schengen.

De asemenea, intrebat daca i se pare nedreapta amanarea aderarii Romaniei la Schengen la solicitarea Germaniei, el raspunde negativ, adaugand ca tara noastra trebuie sa isi indeplineasca obligatiile.

Presedintele mentioneaza ca tara noastra ar fi fost deja membra Schengen daca nu ar fi fost "puciul premierului Ponta" din iulie anul trecut.

Totodata, el mentioneaza ca afirmatiile ministrului german de Interne privind "imigratia saracilor" din Romania si Bulgaria nu au nicio legatura cu aderarea la Schengen, care depinde numai de indeplinirea angajamentelor asumate de cele doua tari. "Si trebuie sa ne obisnuim pe viitor cu imigratia din motive economice din Romania, pentru ca pur si simplu diferentele intre nivelul de trai sunt prea mari", evidentiaza presedintele.

Intrebat despre afirmatia comisarului Gunther Oettinger ca si Romania este o "tara neguvernabila", Basescu raspunde ca oficialul UE "poate se crede comisar in Africa, o tara membra neputand fi neguvernabila".

"Sigur ca avem si probleme cum este coruptia, pe care am recunoscut-o dintotdeauna. Dar se pare ca aceasta exista si in alte tari membre", afirma Basescu, facand referire la afirmata presedintelui CE, Jose Manuel Barroso, ca bugetul UE ar putea fi asigurat pe sapte ani cu banii care se pierd prin coruptia la nivelul Uniunii intr-un singur an, scrie MEIDAFAX.

Seful statului mai argumenteaza ca Romania va avea din 2014 pe deplin in vigoare noile coduri penale si civile cu ajutorul carora se va putea combate coruptia mai eficient si mai repede, insa sunt unele succese concrete si in prezent: "Un fost premier condamnat la doi ani de inchisoare, un fost ministru al agriculturii la sase ani, un fost ministru de finante la cinci ani, dar si alti politicieni condamnati".

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.