Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National, Dan Sova, a declarat, vineri, la Cluj, ca proiectul Autostrazii Transilvania nu mai trebuie sa aiba culoare politica si ca asteapta solutii pentru finalizarea acestuia din partea autoritatilor din Regiunea Nord-Vest si Centru.

Dan Sova a declarat, la Prefectura Cluj, la o reuniune pe tema proiectului privind Autostrada Transilvania, ca toti reprezentantii autoritatilor din Regiunea de Nord-Vest si Centru, indiferent din ce partid fac parte, vor ca autostrada sa se faca.

"Am venit la Cluj, nu sa vorbesc, ci mai mult sa ascult, sa stiu exact care sunt propunerile si solutiile reprezentantilor politici din Regiunea de Nord-Vest si Centru pentru continuarea si finalizarea Autostrazii Transilvania. Cred ca Autostrada Transilvania este unul dintre proiectele Romaniei care nu mai are si nu trebuie sa mai aiba culoare politica. Toti de la aceasta masa, indiferent de la ce partid sunt, vor ca Autostrada Transilvania sa se faca", a spus Sova, potrivit MEDIAFAX.

Reprezentantii Prefecturii Cluj au afirmat ca discutiile pe tema Autostrazii Transilvania au loc in contextul realizarii unei retele eficiente de autostrazi la nivel national, prioritate cuprinsa in programul de guvernare 2013-2016.

La intalnirea de la Cluj participa prefecti, presedinti de consilii judetene, primari si parlamentari din judetele Regiunii de Nord-Vest, dar si cei ai judetelor Sibiu si Alba.

Contractul cu Bechtel pentrul construirea Autostrazii Transilvania a fost reziliat la finele lunii mai, statul roman urmand sa plateasca companiei americane 37,2 milioane de euro si datorii de 50 milioane de euro.

Dan Sova afirmase anterior ca singura posibilitate pentru continuarea proiectului de constructie a autostrazii este parteneriatul public privat sau concesiunea, probabil urmand sa fie utilizata a doua varianta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.