Politica27 Iunie 2013

Lectura de un minut

Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constitutionala in masura in care nu se aplica referendumurilor organizate in decurs de un an de la data intrarii in vigoare a legii, a decis, miercuri, Curtea Constitutionala.

Curtea a dat publicitatii urmatoarea decizie:

"Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, decide: respinge obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului si constata ca dispozitiile legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului sunt constitutionale in masura in care nu se aplica referendumurilor organizate in decurs de un an de la data intrarii in vigoare a legii".

Potrivit MEDIAFAX, CC precizeaza ca decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica presedintelui Romaniei si se publica in Monitorul Oficial Partea I.

In 29 mai, Camera Deputatilor a adoptat, cu 221 de voturi "pentru", 73 de voturi "impotriva" si 2 abtineri, proiectul de lege privind reducerea pragului de prezenta la referendum la 30%.

Citeste si:
Firea: PNL este fostul PDL, coafat si machiat. Daca vor ajunge la...
Firea: PNL este fostul PDL,...

Initiativa legislativa, semnata de Valeriu Zgonea, Florin Iordache, Eugen Nicolicea si Bogdan Ciuca, modifica Legea referendumului in sensul reducerii pragului de prezenta la acest tip de scrutin de la 50% la 30%, dar si introducerea conditiei unui vot de 25% din alegatori pentru validarea rezultatelor.

Camera Deputatilor este for decizional cu acest proiect.

In aceeasi zi, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a anuntat ca PDL, UDMR si PP-DD ataca la Curtea Constitutionala proiectul de lege privind reducerea pragului de prezenta la referendum.

Citeste si:
Consilier al primarului din Targu Mures: Locuitorii vor referendum
Consilier al primarului din...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.