Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite, ca Statutul parlamentarilor se va discuta la toamna, intrucat motivarea CC nu va fi publicata in timp util, si ca, in consecinta, Camera va cere suplimentarea fondurilor la recitificarea bugetara.

Zgonea a precizat ca motivarea CC nu va fi publicata in Monitorul Oficial in timp util pentru ca decizia sa fie pusa in acord cu Statutul parlamentarilor, iar acesta sa intre in dezbaterea plenului reunit de miercuri, intrucat exista o opinie separarata a unui judecator.

"Exista o procedura clara a CC: Raportul trebuie sa fie aprobat in plen; daca in plen unul sau doi judecatori au opinie separata, aceasta opinie separata se publica in Monitorul Oficial odata cu raportul. Din informatiile pe care le detin eu, exista raportul, eu l-am si vazut, a fost aprobat in plen, dar - nu am discutat in ultimele 30 de minute cu domnul Zegrean - s-ar parea ca in interior acum cand a fost aprobat acest raport cu majoritate exista si o opinie separata si atunci el nu va fi publicat la momentul oportun. Drept urmare aplicam modificarile la Regulament si in toamna in prima saptamana facem modificarile la Statut", a spus Zgonea, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca aceasta amanare a adoptarii Statutului parlamentarilor are o influenta negativa asupra aspectelor bugetare ale Camerei.

"O sa cerem rectificare pozitiva. Am avut trei variante, toate au fost respinse de catre Ministerul Muncii. Aceasta varianta cu Statutul ne pune intr-o situatie delicata. Noi am facut tot ce am putut, din partea Parlamentului. Chiar si ieri am aporbat statul de functii, sunt peste 150 de locuri neocupate care au fost taiate din organigrama Camerei Deputatilor. Ne tinem de cuvant in tot ce am facut, Vom discuta cu specialistii din Camera Deputatilor sa vedem ce vom face cu rectificarea bugetara", a spus Zgonea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.