Curtea Constitutionala dezbate, in sedinta de miercuri, sesizarea PDL, UDMR si PP-DD asupra proiectului de lege privind reducerea la 30% pragului de prezenta la referendum, dar si pe cea legata de legea privind aprobarea Memorandumului de intelegere incheiat intre statul roman si Rompetrol.

In 29 mai, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a anuntat ca PDL, UDMR si PP-DD vor ataca la Curtea Constitutionala proiectul de lege privind reducerea pragului de prezenta la referendum.

Potrivit MEDIAFAX, Toader a facut acesta precizare dupa ce proiectul de lege a fost adoptat de plen cu 221 voturi "pentru", 73 "impotriva" si 2 abtineri.

Mircea Toader a aratat ca atrage atentia ca, daca aceasta lege de reducere a pragului de prezenta la referendum va fi pusa in aplicare, orice primar din Romania va putea fi schimbat de 25% dintre cetatenii de acolo si acest lucru se poate intampla si presedintilor consiliilor judetene, ceea ce nu este normal. "Noi, impreuna cu UDMR si PP-DD, vom ataca legea la Curtea Constitutionala", a spus Toader.

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat ca, in urma adoptarii acestei legi, toate deciziile importante pentru intreaga societate vor fi luate cu 25% din populatie. "Revizuirea Constitutiei nu cred ca este bine sa fie facuta cu 25% dintre cetateni, nu cred ca un primar trebuie sa poata fi demis cu 25% si nu cred ca modificarea limitelor administrativ-teritoriale trebuie sa fie facuta cu 25%. Nu cred ca in toate situatiile unui stat de drept deciziile se pot lua cu 25%", a spus Marton Arpad.

In acelasi context, deputatul UDMR Mircea Dolha a spus ca primarii si presedintii Consiliilor judetene pot fi demisi cu 25%, dar ca "25% din listele electorale este mult mai mult decat au obtinut unii dintre primari in primul tur de scrutin".

Camera Deputatilor a adoptat, cu 221 voturi pentru, 73 impotriva, si doua abtineri, proiectul de lege privind reducerea pragului de prezenta la referendum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.