PDL a decis, marti, sa initieze Coalitia pentru Constitutia cetatenilor, condusa de un comitet de initiativa in frunte cu Radu Carp, a anuntat presedintele PDL Vasile Blaga, aratand ca invita sa participe la aceasta partidele de opozitie, ONG, simpli cetateni nemultumiti de revizuirea Constitutiei.

Vasile Blaga a facut acest anunt dupa sedinta BPN, precizand ca din acest comitet de initiativa condus de Radu Carp fac parte Anca Boagiu, Liviu Negoita, Alin Tise, Adriana Saftoiu, Ioan Oltean, Radu F. Alexandru, Cristina Traila si Valeria Schelean.

"Am decis astazi sa initiem Coalitia pentru Constitutia cetatenilor, Constitutia pentru Romania, nu pentru USL si invitam sa participe partidele parlamentare de opozitie, partidele neparlamentare, simpli cetateni, ONG-uri, nemultumiti de revizuirea Constitutiei", a precizat Vasile Blaga, transmite MEDIAFAX.

El a spus ca acest comitet de initiativa urmeaza sa ia legatura cu partidele de opozitie, sa stabileasca un calendar de informare a cetatenilor si de proteste fata de proiectul de revizuire a Constitutiei, aratand ca cel mai importat lucru este ca cetateanul sa fie informat si ca vor fi intalniri cu cetatenii, conferinte de presa.

La aceste intalniri cu cetatenii vor fi prezentate propunerile PDL si ale celorlalte formatiuni din Coalitie in oglinda cu propunerile USL privind revizuirea Constitutiei.

El a spus ca partidele de opozitie se vor alatura acestui demers, mai putin UDMR, dar si cetateni care au votat referendumul privind Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari.

Blaga a criticat proiectul de revizuire a Constitutiei, considerand ca este o varianta "posttraumatica, resentimentara si extrem de periculoasa pentru democratie" si ca mai mult de jumatate din amendamentele depuse de USL se refera la reducerea prerogativelor presedintelui.

"Sa consideram ca aceasta varianta de Constitutie este una posttraumatica, una resentimentara, extrem de periculoasa pentru democratia din Romania. Mai mult de jumatate din amendamentele depuse de USL se refera la reducerea prerogativelor presedintelui. Am ajuns la a defini o replica aproape parlamentara. Majoritatea USL si-a subordonat toate institutiile statului", a spus Blaga.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

El a mai aratat ca, potrivit proiectului de revizuire, Curtea Constitutionala nu mai poate ataca nicio hotarare a Parlamamentului, presedintele Romaniei a ramas o institutie golita de prerogative si justitia primeste un capastru de la majoritatea parlamentara.

Blaga a mai spus ca oricine intra in contradictie cu Parlamentul nu mai are castig de cauza, poporul nu mai poate apela la referendum si majoritatea parlamentara poate chema pe orice in fata Parlamentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.