Birourile permanente reunite ale celor doua Camere au respins, marti, solicitarea PDL de a relua votul in plenul reunit asupra referendumului cerut de seful statului, Traian Basescu, considerand ca procedura parlamentara a fost indeplinita, a precizat presedintele Senatului, Crin Antonescu.

"Deputatul Mircea Toader, liderul grupului PDL, a solicitat sa mai dam un vot o data in plen. Nu s-a acceptat asa ceva, pentru ca e foarte limpede: propunerea de aviz favorabil pentru referendum a fost respinsa la vot, inseamna ca referendumul are un aviz negativ, procedura s-a savarsit. Avizul e strict consultativ, deci nu-l impiedica pe presedinte sa declanseze referendumul daca doreste, cand doreste", a spus Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca aceasta solicitare a PDL a fost trimisa de Birourile Permanente reunite catre Comisiile juridice.

Intrebat de jurnalisti ce se mai poate face cu solicitarea PDL, in conditiile in care termenul pentru raport, fixat Comisiilor juridice este 15 septembrie, Antonescu a precizat: "Solicitarea nu are rost. Parlamentul s-a pronuntat. Procedura poate merge inainte, initiatorul poate exercita aceasta prerogativa".

"Nu vad in acest demers al PDL decat incercarea de a mai face aceasta micuta propaganda la mana a doua", a adaugat Antonescu.

Senatul si Camera Deputatilor au respins, in urma cu o saptamana, cu 191 voturi "pentru", 123 de voturi "impotriva" si 69 de abtineri, hotararea care avizeaza favorabil solicitarea presedintelui Traian Basescu privind organizarea unui nou referendum pentru Parlamentul unicameral cu 300 de alesi. Reprezentantii PDL au reclamat faptul ca Parlamentul nu are o hotarare in privinta solicitarii presedintelui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.